Educatief verkeersplein

Afgelopen jaar heeft het consortium Verkeer, bestaande uit Gemeente Rotterdam, Jeugdvakantieland , BMX Fietsschool, Breed Aktief, Tjinco bv, Halo Jobbing, Sjaak de Piraat en Paolo de Zebratemmersplein en gerelateerde educatieve en entertainment activiteiten verricht.

Hieronder vindt u meer informatie betreffende het consortium verkeer van 2021, welke we ook in 2022 weer graag terugzien op Jeugdvakantieland.

Rotterdam doet weer mee, drie grote verkeerspleinen voor elke leeftijd een verkeersplein.

Fietslessen, BMX lessen en oversteken met Paolo de Zebratemmer,

Verkeersquiz voor de ouders door Veilig Verkeer Nederland.

  1. Activiteiten voor kinderen t/m 4 jaar. Bruna verkeersplein
  2. Activiteiten voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. (Verkeersplein, fietslessen)
  3. Activiteiten voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. (BMX voor selectie via Verkeersplein)
  4. Info markt, SchoolopSeef, VVN verkeersquiz

    Verkeersplein (1)
    Dick Bruna oefenstraat (verkeersplein), t/m 4 jaar, Leer in het Verkeer, uitgevoerd door Tjinco en de verkeersleerkrachten van Tjinco.

    De oefenstraat bestaat uit verschillende praktijkoefeningen waarbij kinderen spelenderwijs oefenen in het verkeer. Bij de uitvoering worden ook de ouders betrokken zodat ouder en kind samen kunnen oefenen met veilig oversteken.

Doel: Spelenderwijs oefenen met veilig oversteken in het verkeer.
Doelgroep kinderen van 2 t/m 4 jaar.
Alle kinderen en ouders kunnen deelnemen.

Verkeersplein (2)
School op SEEF010, verkeerskunsten Fietsparcours, uitgevoerd door Breed Actief en de verkeersleerkrachten van Halo Jobbing

Op het Verkeerskunsten Fietsparcours oefenen kinderen de basisvaardigheden van het fietsen. Door middel van uitdagende behendigheidsoefeningen vergroten kinderen in een veilige omgeving hun fietsvaardigheid.

Doel: Spelenderwijs vergroten van de fietsvaardigheid.
Doelgroep: Kinderen vanaf 5 jaar.

Beginsituatie: Deelnemer kan zich zelfstandig voortbewegen op een fiets en deze remmend tot stilstand brengen (=deelnamevoorwaarde). 

Verkeersplein (3)
De BMX-clinic uitgevoerd door de trainers van BMX-Fietsclub/ Dansh Urban Gym zorgt ervoor dat kinderen op een speelse manier hun fietsvaardigheden verbeteren, zoals balanceren, manoeuvreren en snel anticiperen op gebeurtenissen in hun omgeving. Door middel van kleurrijke fietsen, stoere shirts en gediplomeerde Urban Sports Trainers, spelen wij in op de belevingswereld van kinderen.

De BMX-clinic zorgt ervoor dat kinderen op een speelse manier hun fietsvaardigheden verbeteren, zoals balanceren, manoeuvreren en snel anticiperen op gebeurtenissen in hun omgeving. Door middel van kleurrijke fietsen, stoere shirts en gediplomeerde Urban Sports Trainers, spelen wij in op de belevingswereld van kinderen. Doelgroep: 5 t/m 12 jaar

Infomarkt
De kinderen zijn aan het leren om veilig fietsen, de ouders kunnen genieten van een kopje koffie en gelijk ook hun kennis van de verkeersregels laten testen door mee te doen met de VVN verkeersquiz.

 

Paolo de Zebratemmer
Na het succes van vorig jaar is Paolo de Zebratemmer (Joep Dorren) weer terug te vinden in het theater, dit wordt uitgevoerd door ZAT projectenbureau.

Paolo de Zebratemmer is een komische, vrolijke, innemende en onhandige personage die alles verkeerd doet, maar wel met de goede bedoelingen.

Paolo de Zebratemmer is gestuurd door zijn circusdirecteur om aan de andere kant of de stad of dorp een zebra (Seef) op te halen. Deze was ontsnapt uit het circus.

Echter de circusdirecteur heeft hem gewaarschuwd, dat er onderweg goed moet worden uitgekeken. Er kunnen onveilige en gevaarlijke situaties voorkomen. Om bij de Seef de zebra te komen heeft de circusdirecteur een route uitgetekend aan de hand van vier situaties/opdrachten.

Maar eerst wil Paolo een liedje op zijn accordeon spelen. Alle kinderen mogen meezingen. Na het liedje gaat Paolo op pad met zijn trapauto en wil naar de eerste kleur (situatie/opdracht) gaan met zijn trapauto. Maar onderweg stoot hij zijn hoofd en weet niet meer waar hij is. Hij vraagt aan de kinderen wat hij nu moet doen?

Paolo de Zebratemmer is in het theater op de volgende tijden: VOLGT

HALO JOBBING draagt bij aan een actieve en gezonde samenleving, omdat bewegen belangrijk is.
Middels onze activiteiten zorgen we voor een passend aanbod voor basisscholen, verenigingen en stichtingen. Bij de uitvoering van al onze activiteiten werken wij met professionele en gekwalificeerde begeleiders en docenten.
We zorgen ervoor dat basisscholen een educatieve, sportieve en creatieve activiteit krijgen, waar ze nog lang op kunnen terugkijken. Onze activiteiten  passen we altijd aan de wensen van de klant aan, binnen de mogelijkheden van HALO JOBBING.

Waarom HALO JOBBING?
• Specialist in educatieve, actieve en creatieve organisatie en evenementen
• Tussen-, en naschoolse activiteiten voor basisscholen
• Expert op het gebied van brede talent ontwikkeling
• Ondersteuning bij uw subsidie aanvragen
• Diensten pakket van A tot Z, meer dan organisatie alleen
• Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding