Educatief verkeersplein

Verkeerspleinen op het Jeugdvakantieland, we zijn er weer, hier leer hoe je moet gedragen in het verkeer, dit doen we op verschillende verkeerspleinen en voor alle leeftijden.

Fietsen:

Voor de 0-4-jarigen is er weer het Nijntje verkeersplein, daar kunnen de kleintjes hun eerst verkeer-stappen gaan leren. 

Voor de andere leeftijden wordt er eerst er gekeken of je kan fietsen dit doen we door opdrachten te gegeven op een speciaal ingericht fietsplein. Heb je de juiste leeftijd/lengte en zijn de opdrachten goed uitgevoerd dan mag je naar je naar het BMX plein.

Er zijn ook weer theatervoorstellingen deze zijn allemaal gericht op het gedrag en kennis betreft het verkeer.

Hieronder treft u het programma van vorig jaar, het programma voor 2021 volgt z.s.m.

2020:

Dick Bruna oefenstraat (verkeersplein), tot 7 jaar

Leer in het Verkeer

De oefenstraat bestaat uit verschillende praktijkoefeningen waarbij kinderen spelenderwijs oefenen in het verkeer. Bij de uitvoering worden ook de ouders betrokken zodat ouder en kind samen kunnen oefenen met veilig oversteken.

Doel:

Spelenderwijs oefenen met veilig oversteken in het verkeer.

Doelgroep

Kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Beginsituatie

Alle kinderen en ouders kunnen deelnemen.

 

Activiteiten voor basisschool leerlingen vanaf 7 Jaar.

Op dit deel van de Hal worden 2 typen activiteiten (C en D) geprogrammeerd.

 

School op SEEF010

Verkeerskunsten Fietsparcours

Uitleg: Op het Verkeerskunsten Fietsparcours oefenen kinderen de basisvaardigheden van het fietsen. Door middel van uitdagende behendigheidsoefeningen vergroten kinderen in een veilige omgeving hun fietsvaardigheid.

Doel: Spelenderwijs vergroten van de fietsvaardigheid. Doelgroep: Kinderen vanaf 7 jaar.

Beginsituatie: Deelnemer kan zich zelfstandig voortbewegen op een fiets en deze remmend tot stilstand brengen (=deelnamevoorwaarde).

Eén fietsparcours sessie duurt 20 minuten. ▪ Aan elke sessie kunnen 16 kinderen meedoen.

 

Activiteiten C is een BMX fietsen Clinic .

De activiteiten D bestaan uit verkeersvaardigheden uitgevoerd middels verkeersleskaarten

van het programma School op SEEF. Hieronder een beknopte toelichting van deze activiteiten.

Activiteit C BMX clinic

 

De BMX-clinic zorgt ervoor dat kinderen op een speelse manier hun fietsvaardigheden verbeteren, zoals balanceren, manoeuvreren en snel anticiperen op gebeurtenissen in hun omgeving. Door middel van kleurrijke fietsen, stoere shirts en gediplomeerde Urban Sports Trainers, spelen wij in op de belevingswereld van kinderen.

 

Mede alles onder leiding van de eventmanagers van Halo Jobbing

Programmering verschillende onderdelen:

Verkeersplaneet

De verkeerde planeet wordt een verkeersplaneet een theaterproductie van Koop&Co voor groep 3 en 4 van het basisonderwijs en/of in de leeftijd 6 tot 8 jaar. De pop Spacy komt van de verkeerde planeet en heeft namens zijn Minister President maar één missie en opdracht: “hij moet met behulp van de kinderen op aarde zijn planeet in echte verkeersplaneet veranderen, want op de verkeerde planeet zijn géén regels, verkeerslichten, oversteekplaatsen, verkeersborden, rijbanen en ga zo maar door”.

Deze voorstelling is een combinatie van poppentheater en doe-activiteiten, zoals het spel “Ren je bord”. De Pop Spacy en een vertegenwoordigster van onze planeet de Aarde spelen samen diverse korte scènes. In iedere scene komt een belangrijke verkeersscène naar voren. Zoals op de fiets voorrang geven of verlenen, oversteken op zebrapaden met of zonder verkeerslicht, gordelgebruik in de auto en spelen in de woonwijk. De scènes lopen in eerste instantie verkeerd af! Spacy laat namelijk zien wat er op de verkeerde planeet allemaal gebeurd en dat is erg gevaarlijk! Met behulp van de kinderen probeert Spacy de handelingen en regels eigen te maken, zodat er veilige situaties ontstaan. De vertegenwoordigster namens de Aarde zorgt dat Spacy de tips en aanbevelingen van de kinderen meteen interpreteert en correct uitvoert. Uiteindelijk heeft Spacy genoeg kennis om de verkeerde planeet uiteindelijk te veranderen in een veilige ‘verkeersplaneet.’

Ren je bord
Na afloop van het poppentheater spelen de kinderen samen met Spacy het spel “ren je bord”. De kinderen moeten vragen over verschillende verkeersborden beantwoorden. Bijvoorbeeld: “je mag hier niet borden”, “je moet hier borden”, “pas op borden” en “kijk hier borden”. De kinderen moeten dan naar het juiste verkeersbord rennen.

 

 

 

Nijntje op de Fiets

Nijntje op de fiets | Klein Amsterdam Producties

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.
Nijntje op de fiets is geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. De voorstelling wordt gespeeld in een vrolijk decor, waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de herkenbare tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

 

 

Paolo de Zebratemmer:

Paolo de Zebratemmer is een komische, vrolijke, innemende en onhandige personage die alles verkeerd doet, maar wel met de goede bedoelingen.

Paolo de Zebratemmer is gestuurd door zijn circusdirecteur om aan de andere kant of de stad of dorp een zebra (Seef) op te halen. Deze was ontsnapt uit het circus.
Paolo de Zebratemmer komt de school binnen op zijn trapauto met accordeon. Hij stelt zich voor aan de kinderen en legt uit dat hij naar de andere kant van de stad of dorp moet. Een hele belangrijke taak. Maar hij mag dat niet alleen. Alleen maar met behulp van de aanwezige kinderen.

Echter de circusdirecteur heeft hem gewaarschuwd, dat er onderweg goed moet worden uitgekeken. Er kunnen onveilige en gevaarlijke situaties voorkomen. Om bij de Seef de zebra te komen heeft de circusdirecteur een route uitgetekend aan de hand van vier situaties/opdrachten. Deze vier situaties/opdrachten zijn gekoppeld aan een kleur. Als je de juiste kleuren volgt, kom je vanzelf bij de zebra. Paolo de Zebratemmer vraagt aan de kinderen of zij hem goed willen helpen.

Maar eerst wil Paolo een liedje op zijn accordeon spelen. Alle kinderen mogen meezingen. Na het liedje gaat Paolo op pad met zijn trapauto en wil naar de eerste kleur (situatie/opdracht) gaan met zijn trapauto. Maar onderweg stoot hij zijn hoofd en weet niet meer waar hij is. Hij vraagt aan de kinderen wat hij nu moet doen?

De opdrachten/scenes zijn: Autogordels, de functie van een stopplicht, buiten spelen/fietsen op straat, uitstappen uit een auto en oversteken.
Als alle scenes met de kinderen op correcte en verkeersveilige wijze zijn geregisseerd is zijn missie geslaagd en is Seef de Zebra gevonden.

OversteekQuiz:

SOAB is in het kader van het Rotterdamse Verkeersmenu gevraagd oversteeklessen in de vorm van een verkeersquiz te verzorgen voor de kinderen in de leeftijd ca. 2- t/m 7 jaar die Jeugdvakantieland in Rotterdam Ahoy bezoeken. De lessen worden verzorgd door de Oversteekcoach in combinatie met het gebruikelijke actieteam van de Oversteekcoach bestaande uit twee ‘zebramedewerkers’. Per dag zijn er 5-6 quizrondes, waarbij de kinderen kans maken op een Blijdorpert t-shirt van Diergaarde Blijdorp. Daarmee wordt Diergaarde Blijdorp financieel gesteund.

 

 

HALO JOBBING draagt bij aan een actieve en gezonde samenleving, omdat bewegen belangrijk is.
Middels onze activiteiten zorgen we voor een passend aanbod voor basisscholen, verenigingen en stichtingen. Bij de uitvoering van al onze activiteiten werken wij met professionele en gekwalificeerde begeleiders en docenten.
We zorgen ervoor dat basisscholen een educatieve, sportieve en creatieve activiteit krijgen, waar ze nog lang op kunnen terugkijken. Onze activiteiten  passen we altijd aan de wensen van de klant aan, binnen de mogelijkheden van HALO JOBBING.

Waarom HALO JOBBING?
• Specialist in educatieve, actieve en creatieve organisatie en evenementen
• Tussen-, en naschoolse activiteiten voor basisscholen
• Expert op het gebied van brede talent ontwikkeling
• Ondersteuning bij uw subsidie aanvragen
• Diensten pakket van A tot Z, meer dan organisatie alleen
• Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding